Monday, June 09, 2008

На първа страница - 15 / Front page - 15 / À la une - 15



От онлайн архива на списание "ТЕМА". Грима на фокус!

Excerpt from "TEMA" magazine archives available online. In focus: Grima!

Eextrait des archives du magazine « TEMA » disponibles en ligne. Mise au point sur Grima!




SMS за SOS

Светослав Спасов

Серия социални инициативи стартира под името "Грант М-Тел", а целта им е да интегрират хората в неравностойно положение. Междувременно на номер 1788 се събират средства за възрастни хора, за деца с умствена изостаналост и за обучение на кучета водачи



Кучета от училището "Очи на четири лапи" са обучени да показват трудните за преминаване препятствия

[...]

Освен да реши как ще се използват 100-те хиляди лева за 2008-а, комисията ще контролира и харченето на средствата по други четири дарителски програми на М-Тел.

Ако по улиците на София, Пловдив, Варна, Харманли и Трявна видите куче да води сляп човек, знайте, че животното си има не само име, но и фамилия - М-Тел. От пет години фирмата финансира фондация "Очи на четири лапи", която се грижи за единственото училище за кучета-водачи в страната. В малка къща в софийския квартал "Модерно предградие" досега са обучени общо шест голдън ретривъри, лабрадори и немски овчарки - Локо М-тел, Амбра М-Тел, Виконто М-Тел, Вълтава М-Тел, Грейс М-тел и Глори М-Тел.

"Дресировката трае около година и половина, а разходите по нея са между 8000 и 10 000 лв. Което е в пъти по-малко в сравнение с цената на подобно куче, обучено в чуждестранно училище - поясни пред "ТЕМА" директорът на фондацията Албена Алексиева, която също се придвижва с помощта на четириног водач. - Сега училището съществува единствено благодарение на М-Тел. (...) Годишно компанията ни дава около 50 000 лв., с които обучаваме животните и се опитваме да поддържаме материалната си база. (...) Надяваме се с помощта на стартиралия проект "1788" да съберем пари и за микробус, за да возим животните на ветеринар например."

Labels: , ,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home